27. - 28. oktober (+ 16. november) 2023
Få teoretisk og praktisk kunnskap slik at du kan lære deg å brygge ditt eget øl.
Påmeldingsfrist: 13. oktober
Tidspunkt: fredag 27. - lørdag 28. oktober
+ torsdag 16. november
Kurslokale: Framheim ungdomshus, Vik
Kurspris kr. 1 950,-
Inkl. kursavgift kaffepauser, pizza og ølsmaking fredag, lunsj, samt spekemat m/tilbehør lørdag + fordeling av egenprodusert øl.
Faktura sendes etter endt kurs.
Tidspunkt: fredag 27. - lørdag 28. oktober
+ torsdag 16. november
Kurslokale: Framheim ungdomshus, Vik
Kurspris kr. 1 950,-
Inkl. kursavgift kaffepauser, pizza og ølsmaking fredag, lunsj, samt spekemat m/tilbehør lørdag + fordeling av egenprodusert øl.
Faktura sendes etter endt kurs.
KursinnholdØlbrygging er en eldgammel tradisjon i Norge, og langt tilbake i tiden brygget alle øl. Og for riktig lenge siden, på 1100-tallet, kunne man faktisk risikere å bli landsforvist, hvis man ikke hadde gjort sin plikt, nemlig å brygge øl til de religiøse høytidene!
ProgramFredag 27. oktober
Kl. 18.00 • Kursåpning v/Geir Nydahl, kursleder fra NNPS. • Introduksjon • Bryggeprosessen. • Ulike bryggemetoder. • Nødvendig utstyr. • Måle alkoholprosent. • Malt, humle og gjær v/Liv Hestås, regnskapsfører og knallflink amatørbrygger • Mesking og koking. • Ulike øltyper. • Rengjøring og desinfisering. • Bryggelogg. Kl. 19.30 Kaffepause • Ølsmaking. • Lage/tilpasse oppskrifter. • Ca. 4 typer øl. • Orientering om lørdagens arbeid. Kl. 21.00 Vi koser oss med pizza til kvelds. Lørdag 28. oktober Kl. 09.00 – 15.00 Brygging av øl. Egne oppskrifter, v/Nils og Liv. Kl. 11.00 Kaffepause. Kl. 11.30 – 13.00 Brygging av fortsetter. Kl. 13.00 – 14.15 Lunsj på Sømna Kro & Gjestegård. Kl. 14.15 – 16.30 Brygging av øl fortsetter. Kl.16.30 – 17.00 Kaffepause. Kl. 17.00 – 19.00 Brygging av øl fortsetter. Kl. 19.00 – 19.30 Vask av utstyr/rydding. Kl. 19.30 – 22.00 Sosialt samvær med ølsmaking. Spekemat med godt tilbehør. Torsdag 16. november Kl. 18.00 – 22.00 Tapping av egenprodusert øl. |
Kurslærere
Jan Olve Bjøru, erfaren hobby ølbrygger
Nils Nyborg, erfaren hobby ølbrygger
Liv Hestås, erfaren hobby ølbrygger
Nils Nyborg, erfaren hobby ølbrygger
Liv Hestås, erfaren hobby ølbrygger
Praktisk informasjon
Kurslokaler: Framheim Ungdomshus, Vik. 3-4 minutt gange fra Sømna Kro & Gjestegård og skolen.
Målgruppe
Alle over 18 år som er interessert i å lære prosessene rundt ølbrygging.
Bo og spise
Våre lokaler er i samme bygg som Sømna Kro & Gjestegård, hvor vi bestiller overnatting og måltider til en fordelaktig pris for våre kursdeltakere. Trenger du overnatting bestilles dette i samme skjema som kurspåmeldingen.
Vi har samme priser på enkelt- og dobbeltrom. Overnatting og måltider faktureres sammen med kursavgiften etter kursslutt. 1 døgn m/frokost: kr. 528,- pr. pers. 2 døgn m/frokost: kr. 784,- pr. pers. Bor du privat og kun ønsker å bestille enkeltmåltider har vi følgende priser: Lunsj: kr. 184,- pr. pers. Middag m/dessert: kr. 222,- pr. pers. |
Om Nordnorsk Pensjonistskole
Nordnorsk Pensjonistskole (NNPS) har over 35 års erfaring i å gi mennesker kunnskap, gode opplevelser og tilhørighet! Vi arrangerer kurs og reisekurs på tvers av alder og ulikheter. Våre lærere og forelesere har høy kompetanse. Hos oss står alltid læring, trygghet og trivsel i fokus!
Vi arrangerer kurs både lokalt og eksternt, slik som dette kurset. Kommer du til Sømna på kurs vil du møte ett eller flere av disse blide fjesene. Velkommen til oss! |