17. - 18. november 2023
Har du lyst til å lære å bake lefser?
På dette kurset lærer du å bake både Mørlefse og Tromsølefse.
På dette kurset lærer du å bake både Mørlefse og Tromsølefse.
Påmeldingsfrist: 3. november
Tidspunkt: fredag 17. - lørdag 18. november
Kurslokale: Framheim ungdomshus, Vik.
Kurspris: 950,-
Inkludert i prisen er kursavgift, kaffepauser, enkel lunsj lørdag, ingredienser og bakte lefser.
Faktura sendes etter endt kurs.
Tidspunkt: fredag 17. - lørdag 18. november
Kurslokale: Framheim ungdomshus, Vik.
Kurspris: 950,-
Inkludert i prisen er kursavgift, kaffepauser, enkel lunsj lørdag, ingredienser og bakte lefser.
Faktura sendes etter endt kurs.
Kursinnhold og program
Vil du være med på å ta vare på de gamle mattradisjonene våre?
Vil du lære å bake lefser? Nå har du sjansen til å bake lefser sammen med en erfaren og dyktig kurslærer. Du får være med på hele prosessen fra å lage deig, kjevle ut, steike og smøre lefsene. Det er begrenset antall plasser på kurset slik at kursdeltakerne skal få god veiledning, hjelp og oppfølging. Det du baker får du også ta med hjem.
Fredag 17. nov kl. 17.00 – 21.00:
Lørdag 18. nov kl. 09.30 – 16.30:
Vil du lære å bake lefser? Nå har du sjansen til å bake lefser sammen med en erfaren og dyktig kurslærer. Du får være med på hele prosessen fra å lage deig, kjevle ut, steike og smøre lefsene. Det er begrenset antall plasser på kurset slik at kursdeltakerne skal få god veiledning, hjelp og oppfølging. Det du baker får du også ta med hjem.
Fredag 17. nov kl. 17.00 – 21.00:
- Lage deig og emner til Mørlefse
- To og to deler en porsjon deig
- Kjevle ut, steke og smøre lefsene
Lørdag 18. nov kl. 09.30 – 16.30:
- Lage deig og emner til Tromsølefse
- To og to deler en porsjon deig
- Kjevle ut, steke og smøre lefsene
Praktisk informasjon
Kurslokaler: Framheim ungdomshus, Vik i Sømna.
Det kan være greit å ha med:
Det kan være greit å ha med:
- Takke (om du har)
- Forkle
- Kopphåndklær eller laken til å legge mellom lefsene
- Kjevle/rutekjevle (om du har)
- Spøe (om du har)
- Takkekost og lefsekost (om du har)
- Stor bakebolle
- Slikkepott
- Bakeunderlag (om du har)
- Brett til å legge de ferdige lefsene på når de skal fraktes hjem
Kurslærer
Solbjørg Nilsen er kurslærer og erfaren lefsebaker. Opprinnelig kommer hun fra Stamsund i Lofoten, men har bodd i Brønnøysund i mange år.
Hennes store hobby er baking. Lefser begynte hun å bake for ca. 30 år siden og har holdt på med jevnt, både i stor og liten skala.
Hennes store hobby er baking. Lefser begynte hun å bake for ca. 30 år siden og har holdt på med jevnt, både i stor og liten skala.
Målgruppe
Alle over 16 år som har lyst til lære å bake lefser.
Bo og spise
Våre lokaler er i samme bygg som Sømna Kro & Gjestegård, hvor vi bestiller overnatting og måltider til en fordelaktig pris for våre kursdeltakere. Trenger du overnatting bestilles dette i samme skjema som kurspåmeldingen.
Vi har samme priser på enkelt- og dobbeltrom. Overnatting og måltider faktureres sammen med kursavgiften etter kursslutt. 1 døgn m/frokost: kr. 528,- pr. pers. 1 døgn m/full pensjon: kr. 934,- pr. pers. 2 døgn m/ full pensjon: kr. 1596,- pr. pers. Bor du privat og kun ønsker å bestille enkeltmåltider har vi følgende priser: Lunsj: kr. 184,- pr. pers. Middag m/dessert: kr. 222,- pr. pers. |
Om Nordnorsk Pensjonistskole
Nordnorsk Pensjonistskole (NNPS) har over 35 års erfaring i å gi mennesker kunnskap, gode opplevelser og tilhørighet! Vi arrangerer kurs og reisekurs på tvers av alder og ulikheter. Våre lærere og forelesere har høy kompetanse. Hos oss står alltid læring, trygghet og trivsel i fokus!
Vi arrangerer kurs både lokalt og eksternt, slik som dette kurset. Kommer du til Sømna på kurs vil du møte ett eller flere av disse blide fjesene. Velkommen til oss! |