24. - 26. mars 2023
Påmeldingsfrist: 10. mars
Tidspunkt: fredag 24. - søndag 24. mars
Kurslokale: Sømna Go´matlag sine lokaler i kjelleren i Mardalsveien 1, Vik. Her har vi undervisning og det er også her vi tilbereder og lager mat etter fisketuren.
Kurspris kr. 2 400,-
Inkl. kursavgift, kaffepauser, smaksprøver, aktiviteter og måltider i henhold til program.
Faktura sendes etter endt kurs.
Tidspunkt: fredag 24. - søndag 24. mars
Kurslokale: Sømna Go´matlag sine lokaler i kjelleren i Mardalsveien 1, Vik. Her har vi undervisning og det er også her vi tilbereder og lager mat etter fisketuren.
Kurspris kr. 2 400,-
Inkl. kursavgift, kaffepauser, smaksprøver, aktiviteter og måltider i henhold til program.
Faktura sendes etter endt kurs.
KursinnholdUnder dette kurset får du være med på
Det blir variert meny denne helga. Alt fra tradisjonell hverdagsmat til festmåltider som for eksempel
Vi er opptatt av at vi skal ta vare på naturresursene, og du vil lære hvordan du kan utnytte så mye som mulig av fisken. Du vil få gode oppskrifter, lære ulike teknikker, og får tips og triks for å trylle frem de nydeligste retter. Vi vil jobbe sammen i grupper, og avslutter hver dag med et felles måltid der vi serverer og presenterer det vi har laget i løpet av dagen. Under kurset disponerer vi båter, redningsvester og noe fiskeutstyr. Vi fisker med:
- men vi må selvfølgelig ha værforbehold i forhold til havfiske. Dersom alle skal få fiske samtidig må du ha med noe fiskeutstyr selv. Timeplan og programFredag 24. mars: kl. 11.00 – 21.00
Teori og planlegging, fisketur, tilbereding av fangst og matlaging. Lunsj og middag er inkludert. Lørdag 25. mars: kl. 09.00 – 21.00 Fisketur, tilbereding av fangst og matlaging. Lunsj og middag er inkludert. Søndag 26. mars: kl. 09.00 – 14.00 Tilberedning av fangst og matlaging. Lunsj er inkludert. Det tas værforbehold og forbehold om endringer i programmet |
Kurslærer
Karl Erik Rørmark er utdannet kokk, og har hatt en rekke kurs for NNPS i samarbeid med Sømna Go´matlag med flotte tilbakemeldinger!
Praktisk informasjon
Kurslokaler: Sømna Go´matlag sine lokaler i kjelleren i Mardalsveien 1, Vik. Her har vi undervisning og det er også her vi tilbereder og lager mat etter fisketuren.
Alle må ha med følgende utstyr:
Alle må ha med følgende utstyr:
- Varme klær og varmt fottøy
- Inneklær og innesko
- Forkle
- Kniv (tollkniv og filetkniv om du har)
- Matpakke til lengre økt på sjøen
- Eget fiskeutstyr om du har, slik at flere får fisket samtidig
Målgruppe
Alle over 16 år som er interessert i å lære prosessene fra fisken dras opp av havet til den kan nytes som ferdig måltid.
Bo og spise
Våre lokaler er i samme bygg som Sømna Kro & Gjestegård, hvor vi bestiller overnatting og måltider til en fordelaktig pris for våre kursdeltakere. Trenger du overnatting bestilles dette i samme skjema som kurspåmeldingen.
Vi har samme priser på enkelt- og dobbeltrom. Overnatting og måltider faktureres sammen med kursavgiften etter kursslutt. 1 døgn m/frokost: kr. 528,- pr. pers. 2 døgn m/frokost: kr. 784,- pr. pers. Bor du privat og kun ønsker å bestille enkeltmåltider har vi følgende priser: Lunsj: kr. 184,- pr. pers. Middag m/dessert: kr. 222,- pr. pers. |
Om Nordnorsk Pensjonistskole
Nordnorsk Pensjonistskole (NNPS) har over 35 års erfaring i å gi mennesker kunnskap, gode opplevelser og tilhørighet! Vi arrangerer kurs og reisekurs på tvers av alder og ulikheter. Våre lærere og forelesere har høy kompetanse. Hos oss står alltid læring, trygghet og trivsel i fokus!
Vi arrangerer kurs både lokalt og eksternt, slik som dette kurset. Kommer du til Sømna på kurs vil du møte ett eller flere av disse blide fjesene. Velkommen til oss! |