14. - 15. mars 2025
Ta dine bakeferdigheter til nye høyder! Benytt muligheten til å lære av en av Norges fremste bakere. Rune Elnan er tilbake, og vil dele av sine hemmeligheter og teknikker for å skape fantastiske bakverk.
Bli med på en smakfull reise inn i håndverksbakingens verden!
Bli med på en smakfull reise inn i håndverksbakingens verden!
Påmeldingsfrist: 28. ferbuar
Kurslokale: Framheim / Sømna Bygdetun, Vik.
Kurspris: 2.470,-
Inkludert i prisen er: kursavgift, kaffepauser og en lunsj vi lager selv under kurset, alle ingredienser, oppskrifter, smaksprøver og bakst for å ta med hjem.
Overnatting? Se "Bo og spise"
Faktura sendes etter endt kurs.
Kurslokale: Framheim / Sømna Bygdetun, Vik.
Kurspris: 2.470,-
Inkludert i prisen er: kursavgift, kaffepauser og en lunsj vi lager selv under kurset, alle ingredienser, oppskrifter, smaksprøver og bakst for å ta med hjem.
Overnatting? Se "Bo og spise"
Faktura sendes etter endt kurs.
Kursinnhold
Hovedfokus vil ligge på surdeigsbrød, men også baking med gjær inkluderes i kurset - søtt og salt, grovt og fint! Dette er et praktisk kurs hvor vi deler erfaringer, kjenner på deigene og smaker på bakverk underveis. Alle får med seg en bakeklar surdeig hjem, samt en god del herlige bakverk!
I løpet av kurset vil du lære om:
I løpet av kurset vil du lære om:
- Grunnleggende teknikker for deigbehandling.
- Valg av ingredienser som gir de beste smakene og teksturene
- Prosessene som skjer under bakingen, og hvordan du kan justere oppskrifter for å oppnå optimale resultater
- Tradisjonelle og moderne oppskrifter - vi tar for oss både klassikere og nyskapende oppskrifter innen surdeigsbrød, lys og grov bakst, sunne og usunne brød, hvetedeig og croissant
- Presentasjon og servering: Lær hvordan du kan «style» baksten din for å imponere familie og venner.
Program
Oppmøte ved Framheim forsamlingshus i Sømna (300 meter fra NNPS og Sømna Kro & Gjestegård). Kurset foregår dels der og dels i baksthuset ved Sømna Bygdetun like ved Framheim.
Fredag 14. mars kl. 18.00 – 21.00.
Lørdag 26. oktober kl. 09.00 – 16.00.
Fredag 14. mars kl. 18.00 – 21.00.
Lørdag 26. oktober kl. 09.00 – 16.00.
Kurslærer |
Rune Kristian Elnan. Ivrig «brødhue» og håndverksbaker som brenner for bra bakst og godt brød.
Fagbrev som kokk (Britannia Hotel) og konditor (Erichsen konditori). Konkurrert både nasjonalt og internasjonalt med kokkelandslaget Har vært med på mange matetableringer i MidtNorge. De siste årene har han brukt all sin tid på konseptene Famille, Petite Famille og Levain the Bakery, med flere etableringer i Midt-Norge. Jobber nå med salg og produktutvikling for Staur Fjellbakeri på Tolga. |
Målgruppe
Alle over 16 år uansett nivå! Enten du er nybegynner som ønsker å lære det grunnleggende, eller en erfaren baker som ønsker å perfeksjonere ferdighetene dine, vil Rune tilpasse undervisningen slik at alle får utbytte.
Bo og spise
Våre lokaler er i samme bygg som Sømna Kro & Gjestegård, hvor vi bestiller overnatting og måltider til en fordelaktig pris for våre kursdeltakere. Trenger du overnatting bestilles dette i samme skjema som kurspåmeldingen.
Vi har samme priser på enkelt- og dobbeltrom. Overnatting og måltider faktureres sammen med kursavgiften etter kursslutt. 1 døgn m/frokost: kr. 561,- pr. pers. 1 døgn m/full pensjon: kr. 994,- pr. pers. 2 døgn m/ full pensjon: kr. 1698,- pr. pers. Bor du privat og kun ønsker å bestille enkeltmåltider har vi følgende priser: Lunsj: kr. 196,- pr. pers. Middag m/dessert: kr. 237,- pr. pers. |
Om Nordnorsk Pensjonistskole
Nordnorsk Pensjonistskole (NNPS) har over 35 års erfaring i å gi mennesker kunnskap, gode opplevelser og tilhørighet! Vi arrangerer kurs og reisekurs på tvers av alder og ulikheter. Våre lærere og forelesere har høy kompetanse. Hos oss står alltid læring, trygghet og trivsel i fokus!
Vi arrangerer kurs både lokalt og eksternt. Kommer du til Sømna på kurs vil du møte ett eller flere av disse blide fjesene. Velkommen til oss! |